Mareen van Riessen

OVERMIJ

Mijn naam is Mareen, oprichter van metmareen.nl. Met mijn site wil ik andere vrouwen inspireren om ook een carrière in tech te overwegen. 

Waarom?

Omdat óók jij dit kan! Het is een grote misvatting dat je een nerd of heel jong of allebei moet zijn om te kunnen leren coderen. Ik geef je graag mijn inzicht in hoe je simpel kunt opstarten.

 

Met dit platform hoop ik je bewust te maken van de diverse mogelijkheden om een carrière in tech te realiseren. Je hebt echt geen shiny diploma in de ICT nodig om dit te lanceren.

 

Had ik al gezegd dat Bill Gates himself niet eens een ict-opleiding heeft gedaan, laat staan überhaupt school heeft afgemaakt? I rest my case.

 

De voordelen? Je kunt vaak locatie-onafhankelijk werken en de opties zijn bijna eindeloos.  

 Wie? 

Ik ben Mareen (1982). Samen met mijn twee zoons woon ik in Zwolle en heb een latrelatie. Ik heb een bachelor communicatie en een vaste baan als ambtenaar. Ik werk met plezier bij het ministerie, maar kan nul creativiteit kwijt bij mijn werkgever. Dit gaf een gevoel van onbehagen. Voilà, de trigger om mijzelf het coderen aan te leren.

Dus ja, zelfs als je niet meer piepjong bent, moeder bent, allerlei ballen in de lucht moet houden, is het mogelijk om je droom te volgen. Of dat nou coderen is of iets anders ;)