Zoeken
  • Mareen van Riessen

Hoe lang duurt het om een Web Developer te worden?

Bijgewerkt op: apr 7


Met bijna 10.000 vacatures die op het moment van schrijven op ICTergezocht.nl staan en een gemiddeld basissalaris van € 35.000,- per jaar (op alle niveaus, van instapniveau tot senior), is het duidelijk dat mogelijkheden voor webontwikkelaars overvloedig en lucratief zijn, zelfs tijdens een pandemie.


Maar...zijn jobs in webontwikkeling een goede toegang tot de tech-wereld? Hoe lang duurt het om te leren coderen? En hoe lang duurt het om webontwikkelaar te worden?


Het antwoord zal je misschien verbazen. Niet alleen zijn vacatures voor front-end webontwikkelaars een perfecte manier om een ​​techcarrière te beginnen, het is ook mogelijk om binnen enkele maanden geld te verdienen met front-end ontwikkelingsvaardigheden.


Dus kom maar op, wat zijn de eerste stappen en hoe lang duren ze?

De absolute eerste stap naar webontwikkeling is om zo snel mogelijk twee codeertalen te leren: HTML en CSS. HTML en CSS zijn opmaaktalen die worden gebruikt om de delen van een webpagina (HTML) te definiëren en de lettertypen, kleuren en lay-out (CSS) van de pagina te bepalen. Met deze twee vaardigheden kun je beginnen met het bouwen van basiswebsites, en ze zullen je zelfs kwalificeren om betaalde HTML- en CSS-banen te gaan doen (denk aan freelance webontwikkelingsoptredens voor vrienden, familie of lokale bedrijven). En hier is het ding: leren coderen met HTML en CSS kan slechts weken of zelfs dagen duren, afhankelijk van uw tempo en aanpak.


Wanneer je dit eenmaal onder de duim hebt, is het tijd om je repertoire uit te breiden. Wat ik aanraad is JavaScript, dit is een scripttaal die de dynamische website-inhoud beheert (bijvoorbeeld geanimeerde afbeeldingen en interactieve kaarten). Het leren van JavaScript zal een paar maanden aan je leerproces toevoegen, maar als je JavaScript kent, krijg je ook nog meer ontwikkelingstaken.


“Het beste moment om een boom te planten is 10 jaar gelden. Het op één na beste moment is nu

- Confucius


Tijd dus om de mouwen op te stropen en aan de gang te gaan! Omdat de tijdsinvestering om front-end ontwikkelingsvaardigheden te leren zo relatief klein is, is er geen betere tijd dan het heden om hiermee te starten. Je hebt waarschijnlijk meer tijd besteed aan het afvragen of je het kunt dan dat je er echt voor nodig hebt om de basisvaardigheden te leren.


Ik raad dit boek aan om te beginnen met de basis:14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven